"Joepie! Mijn kind mag terug naar school!"

Bieke van Bednet: "Als ouder kijk je enorm uit naar het moment om je kind terug naar school te kunnen sturen. Wanneer het niet fysiek aanwezig kan zijn in de klas, is het zeker fijn om de terugkeer virtueel mee te maken. Op deze manier hoort ook jouw kind er helemaal bij!’

Mee met de les? Na een periode van preteaching, pikken leerkracht en leerlingen de draad weer op. Opnieuw in de klas werken, zal even wennen zijn. Voor iedereen.Wanneer er leerlingen moeten thuis blijven, kunnen ze deelnemen via synchroon internetonderwijs. 

Dit geeft hen het gevoel dat ze erbij horen. Ze kunnen de uitleg van de leerkracht horen, vragen stellen en aansluiten bij het vertrouwde klasgebeuren. 

En mee met al de rest? Een terugkeer naar school is voor heel wat leerlingen en leerkrachten iets om naar uit te kijken. Bij jouw kind zal het misschien gevoelens van stress, onzekerheid of angst oproepen. 

Het kind thuis dat niet aanwezig kan zijn in de klas (en de zus bijvoorbeeld wel) kan verdrietig of teleurgesteld zijn. Volgen van online lessen kan voor sommige leerlingen heel fijn zijn en voor anderen net pijnlijk. Ze ervaren hun anders-zijn, maar zijn meestal toch dankbaar om op afstand te kunnen deelnemen.

Mogelijke vragen: 

Consulenten hebben ervaring in het begeleiden en organiseren van online contactmomenten tussen leerkracht en leerlingen. Ze staan klaar om mee na te denken over vragen zoals:

  • Wat als mijn kind angstig is om naar school te gaan?
  • Wat tijdens de speeltijd/pauze?
  • Wat met broers en zussen die wel/niet naar school kunnen?