Je bent hier:

U bent hier

Het verloop van je aanvraag

Bednet - Hoe verloopt een aanvraag

Stap 1: eerste contact

Na het indienen van je aanvraag krijg je meteen een bevestiging per mail. Binnen maximaal 5 werkdagen belt een consulent met jou. Bednet bekijkt of je kind in aanmerking komt. De consulent neemt hiervoor contact op met jou en de betrokken partijen (ouders, school).

 

Stap 2: een persoonlijke consulent

Jouw persoonlijke consulent legt aan jou - en jouw school -  uit hoe Bednet werkt. Momenteel gebeurt dit voornamelijk op afstand (zie aangepaste werking). Alles wordt verder opgevolgd.

Stap 3: gratis internet

We kijken of je internet hebt en of je verbinding snel genoeg is om Bednet te gebruiken. Zo niet, geen probleem. Proximus installeert het internet gratis voor de periode dat je Bednet gebruikt. Ook de verbinding kost je niets.

 

Stap 4: het materiaal wordt geleverd

Bednet levert al het computermateriaal op jouw school. In het pakket voor thuis zit een laptop met ingebouwde webcam, een printer-scanner en een hoofdtelefoon met microfoon (+ extra hoofdtelefoon). Voor de klas voorzien we een vaste computer met beweegbare camera, een luidspreker, microfoon, hoofdtelefoon en printer scanner.

> Bekijk de video van Ramses die de blauwe doos uitpakt

 

Stap 5: Installatie van computermateriaal

Je kan nu het materiaal thuis installeren. De ICT-verantwoordelijke van je school zal de installatie op de school doen.

 

Stap 6: Opstart

Jouw consulent maakt samen met je kind de eerste verbinding met de klas. De leerkrachten en klasgenoten krijgen ook de nodige uitleg om te starten. In geval van problemen helpt onze helpdesk jou.

 

Juf Catherine: “Topmoment dit schooljaar: het eerste contact tussen Janne en haar klasgenoten. Janne glimlachte de hele tijd: ze was weer een kind tussen de andere kinderen.

Stap 7: Les volgen via Bednet

Om vlot les te volgen via Bednet is het belangrijk dat iedereen goed samenwerkt: van leerling tot ouders, van school tot CLB-medewerker of andere partners.

 

COVID-19

De coronacrisis heeft Vlaanderen nog steeds in haar greep. Scholen zijn terug voltijds geopend maar alle mogelijke maatregelen worden genomen om het virus op school geen kans te geven. Scholen werken in een nieuwe realiteit van mondmaskers, handgels, circulatieplannen en klasbubbels. Ook Bednet paste haar dagelijkse werking sinds de lockdown in maart aan om de veiligheid van haar uiterst kwetsbare doelgroep (zieke kinderen en jongeren) te garanderen.

Hoe past Bednet haar werking aan? 

 

  • Lees hier onze deontologische code.
  • Lees hier ons privacy statement.
  • Lees hier onze klachtenprocedure.
  • Download onze folder.